Dag 6: naar Afrika!
Door: Martijn
Blijf op de hoogte en volg Ron
16 Januari 2012 | Marokko, Guercif
Gisteren kwamen we rond middernacht aan bij een hotel. In de lobby stond een man te bekvechten met de receptionist. We raakten een beetje geïrriteerd omdat we een tijdje moesten wachten op dit toneelstuk. De receptionist sprak geen woord Engels en de klant kon weer niets begrijpen van het Spaans. Omdat wij natuurlijk wel Engels kunnen brabbelen kwamen we erachter dat de man was verlaten door een vrouw die de sleutel van zijn kamer had meegenomen.
Ondertussen spraken Linda, Ron en ik onderling Nederlands, waarna de man terug begon te praten in onze taal! Die Nederlanders zitten ook overal!
De kwestie was daarna snel beslecht, aangezien Ron ook een paar woordjes Spaans kan. De man vertrok met een reservesleutel.
Al met al hadden we een kort nachtje. Om half 7 ging de wekker waarna we ons moesten haasten naar de haven van Almeria. In de haven kwamen we veel mede-rallyrijders tegen. Ongeveer een derde van het deelnemersveld was hier samen gekomen.
Maar de bootreis was behoorlijk relax. De Middellandse Zee was rustig en we konden even slapen aan boord. Alhoewel, totdat een aantal Marokkanen begonnen te ruziën. Tot zover de stilte…
De douane was makkelijk in Marokko. In de komende vijf landen verwachten we wel een paar minder makkelijke douanes. Maar we moesten wel veel formulieren invullen, stempels halen, wegrijden, teruggestuurd worden, nog een stempel halen…. Maar we hadden alle tijd gelukkig.
Linda mocht Afrika inrijden en werd direct geconfronteerd met een ezel die op de openbare weg liep. Martijn zei al dat je alle geleerde verkeersregels hier moet vergeten en alles kan verwachten, veel toeteren en vooral ook voorrang nemen. Krijgen doe je het niet.
Nu zitten we in Guercif. Zojuist een diner gehad bij een lokaal restaurant.
Morgen nog 600 kilometer tot de finish van deze marathon etappe. Maar nu eerst een goede nachtrust!
Groeten,
Linda, Ron en Martijn
PS: soms sturen we smsjes waar we zijn en hoe het gaat. Deze zijn hier te lezen: http://www.budapestbamako.org/messages
Ruud:
Het lijkt mij tot nu toe dat jullie een reis beleven met vele vrolijke maar ook stressvolle momenten. Ik volg jullie reis met grote interesse.
Ik heb een vraagje, volgens de opgegeven route van de organisatie was de reis via Verona en vervolgens naar Marokko. Jullie zijn via Spanje gereisd, hebben jullie nu geen controllepunt gemist? Of is de eerste controlle pas ergens in Marokko?
Goed vervolg van de reis.
Ruud -
Lies:
Hoi Lin,
Thanks en veel succes.
Xlies
Raymond & Claudia:
haha een Ezel gelijk op de weg, tja weet je gelijk wat je kan verwachten
Heel erg veel suc6 en we zullen met veel plezier jullie verhalen lezen!
Groetjes Raymond & Claudia
Jurjen:
Eerst de autopapieren, daarna de camera’s. Was Martijn nou die Ezel?
Veel plezier en lekker scheuren! -
Hans Daale:
Even ‘bijgelezen’… Een mix van lol, stress en verwondering, als ik het zo allemaal lees. Over die papieren zullen we het dan maar niet hebben (achter een bureau …).
Het lijkt me dat het lastigste deel nu is begonnen. Houd het stuur recht… -
Pama:
Sinds jullie start van de rally hebben wij geen enkele moeite meer met vroeg opstaan Eerste actie is jullie sites checken op nieuws! Wàt een avonturen weer!
We hopen dat jullie ook in de volgende etappe zoveel 'geluk' zullen hebben.
Liefs, papa en mama -
Renaatje:
Leuk Ron en als ik de foto's zo zie, begin ik ook echt het gevoel van een wedstrijd te krijgen. Heel erg leuk lijkt me, om onderweg rally-rijders tegen te komen!
Heel veel plezier nog met elkaar!
Liefs,
Renaatje