Grijs, grauw, kaal en sfeerloos
Door: Ron
Blijf op de hoogte en volg Ron
24 Maart 2008 | Polen, Warschau
Het laatste stukje Polen veranderde in een wit landschap. Niet een klein laagje sneeuw, maar dikke pakken. Je kon aan voetafdrukken in de sneeuw zien dat het minstens 20 centimeter dik is. Werkelijk schitterend, in combinatie met de hoge bomen langs het spoor. De regendruppels die in Duitsland op het raam beland waren, zijn inmiddels in ijs veranderd. Net voor de grens met Wit-Rusland komt een Rus me helpen met het invullen van een declaratieformulier, volledig in het Russisch. Ook deze Rus sprak wonderbaarlijk genoeg Nederlands! Tegen de grens zag ik nog een ouderwetse stoomlocomotief. Zo eentje waar ik vroeger met de elektrische trein van mijn vader mee speelde.
02 April 2008 - 18:03
Piotr Golik:
Je zal wel denken wie ik ben, maar ik ben een collega van je vader. Via hem ik over je reis gehoord en heb ik deze link gekregen.
Ik bewonder je moed om in je eentje zo'n reis te maken! Maar ik wil graag reageren op je bericht over Polen... Waarom? Omdat ik zelf een Pool ben... Ik vond het jammer dat je het grijs, grauw, kaal en sfeerloos vond. Polen is een mooi en prachtig land, maar niet vanuit de trein... Ik probeer mijn land natuurlijk te verdedigen, maar het blijft jouw eerste indruk. Ik hoop, dat als je ooit nog eens beslist om Polen nogmaals te bezoeken, je op andere gedachten komt...
Ik wens je een heel goede reis, dat je maar veel mag zien en beleven!
Groetjes, Piotr